Шістдесят років тому Папа Франциск вступив до Товариства Ісусового
  • Нед, 11/03/2018 - 14:07

Шістдесят років тому, 11 березня 1958 року, Хорхе Маріо Берґольйо вступив до Товариства Ісусового, в якому 22 квітня 1973 року склав урочисту професію. Без сумніву, формування на основі спадщини святого Ігнатія Лойоли залишило глибокий слід у характерних рисах Папи Франциска. Про це наші колеги з іспанської редакції «VaticanNews» розпитали в о. Артуро Соси, теперішнього Генерального Настоятеля Товариства Ісусового.

Свобода, розпізнавання, молитва й соціальна чутливість. Саме такі характерні риси теперішнього Наступника святого Петра, що є також спадщиною єзуїтського формування, виокремив о. Артуро, який називає Папу Франциска «однією з небагатьох постатей світового рівня», які дійсно усвідомлюють актуальну ситуацію, беручи до уваги, насамперед, «тих людей, які найбільше страждають».

На думку Генерального Настоятеля, ці аспекти віддзеркалюють те, що розвинулося в Товаристві Ісусовому після Другого Ватиканського Собору, йдучи за навчанням блаженного Папи Павла VI: зв’язок між поширенням віри та боротьбою за соціальну справедливість, діалог з усіма культурами, відкритість на світ і особлива увага до захисту створіння.

Щодо зустрічей з єзуїтами відповідних країн під час Апостольських подорожей, о. Артуро зазначив, що Папі «подобається почуватися братом серед братів», вдихаючи отой «родинний дух», який є корисним для всіх.