Школа імені святої Марії Магдалини у Львові
  • Птн, 28/06/2013 - 14:35

27 червня сесія міської ради ухвалила присвоєння середній загальноосвітній школі №10 з польською мовою навчання імені святої Марії Магдалени. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За клопотанням дирекції Львівської середньої загальноосвітньої школи №10 на ім’я міського голови Львова сесія ухвалила присвоєння (повернення) школі імені Марії Магдалени. Це ім’я навчальний заклад носив від моменту заснування.

«Це ім’я школа носила до другої світової війни. Після війни це була просто загальноосвітня середня школа з польською мовою навчання. Школа хотіла узаконити ім’я своєї патронеси, яке колись носила. Є новий закон про присвоєння імен. Раніше це відбувалося виключно за постановою Кабінету Міністрів. З 2012 року рішення має право приймати територіальна громада. Згідно з порядком, були проведені громадські слухання у чітко окреслені терміни, протягом двох місяців. Присвоєння імені підтримала шкільна громада та батьки. Відповідно, сьогодні сесія прийняла таке рішення», - розповідає Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

Джерело: rkc.lviv.ua