Школі в США наказали прибрати всю християнську символіку
  • Суб, 08/10/2016 - 20:03

Керівництво шкільного округу Henry County School District (штату Джорджія, США) видало вказівку початковій школі East Lake видалити всю християнську символіку з усіх приміщень школи, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Fox News.

"Цим вам наказується видалити всі елементи, що містять релігійні символи, такі як хрести, Біблії, зображення ангелів, надруковані біблійні цитати і молитви з загальних приміщень, коридорів, кабінетів і канцелярії ..." - сказано в розпорядженні шкільного округу.

Наказ також забороняє включати релігійні та біблійні посилання в електронні підписи, записки батькам і в будь-які інші повідомлення, що відправляються від імені школи. У розпорядженні також особливо було підкреслено, що проведення всіх свят в школі повинно відповідати вимогам даного розпорядження керівництва шкільного округу.

Прес-секретар шкільного округу в інтерв'ю Fox News пояснив, що дане розпорядження було видано для адміністрації школи, а не для громадськості, і метою цього розпорядження було нагадування вчителям про конкретний федеральний закон. При цьому прес-секретар зазначив, що вчителям як і раніше дозволяється носити релігійні ювелірні виробі, але забороняється класти Біблію на поверхню свого робочого столу. У той же час учні можуть носити з собою будь-які релігійні предмети.

Місцевих жителів обурило дане розпорядження. Якщо виконувати ці вказівки, то незрозуміло як вчителі зможуть організувати святкування Різдва або Великодня в школі. І чому, говорячи про релігійну символіку, в розпорядженні перераховуються тільки християнські символи.

Коли прес-секретарю поставили запитання: чи означає це, що тепер потрібно заборонити Біблії в шкільній бібліотеці, - він висловив здивування і сказав, що навіть не знав, що в бібліотеці є Біблії.