Шлях краси і нова євангелізація
  • Суб, 01/06/2013 - 20:25

Анонс КВ № 11, 2013

Тема номера:Шлях краси і нова євангелізація

 

Що вважати красивим, а що – ні? Чи прислів’ям "про смаки не сперечаються" можна виправдати найзухваліший несмак? Пляжний вигляд у храмі – неприпустимий. А поза храмом щось змінюється? Чи скромність, стиль і краса минають так само, як мода? Яку роль відіграє краса у євангелізації? Замислитися над цими питаннями пропонує нове число "Католицького Вісника".

 

***

Що таке натхнення, мистецтво і краса? Глибокі та повні відповіді на ці питання дає кардинал Йозеф Ратцінгер, нині – папа-емерит Бенедикт ХVІ, у рубриці Апостольські палаци.

 

Чи даремно Церква підтримувала митців, зокрема художників і музикантів, у їхній творчості? А от і ні. Отці Другого Ватиканського Собору наголошують, що мистецтво – це не менш дієвий спосіб євангелізації, ніж словесна проповідь. Адже твори мистецтва покликані показувати красу, тобто самого Бога. Яким чином? Про це читайте статтю "Нехай краса врятує світ" у рубриці Тема номера.

 

Також рубрика Тема номера пропонує низку матеріалів, які дадуть відповідь на актуальні питання, як-от: чи доречні штучні квіти на кладовищі? Де "золота середина між "дешево" та "естетично"? Красива жінка – це яка? Чи вбиратися до храму, як на пляж, означає прославляти Бога своїм виглядом? А якщо так виглядати поза храмом – чи це щось змінює?

 

Тож запрошуємо всіх, кому питання про красу, мистецтво

і творчість не байдужі, ознайомитися з новим числом

"Католицького Вісника".

 

***

 

Не задовольняйся поверхневим!

"Католицький Вісник" – часопис для тих, хто прагне більшого.

 

Передплату на ІІ півріччя (індекс 01101) можна здійснити

в будь-якому відділенні "Укрпошти"