Шокуюче відкриття: Марія від Божого Милосердя – підприємець-невдаха з Ірландії Мері Карберрі
  • Срд, 15/04/2015 - 18:24

Ще два роки тому католицькі блогери розкрили таємницю особи, яка приховується під псевдонімом Марія від Божого Милосердя і видає себе за пророчицю. Жертвами її «пророцтв» стали люди по цілому світі. ЇЇ пророцтва дійшли і до України. Існує навіть блог «Послання через Марію Божого Милосрдя» українською мовою, який поширює ці ложні пророцтва серед україномовної авдиторії. І хоча Церквою ці «пророцтва» уже неодноразово визнані облудними, певна частина людей продовжує вірити їм. Ми уже публікували переклад статті д-р. Марка Міравалле, у якій «пророцтва» піддані аналізу з метою перевірки їх на відповідність науці Католицької Церкви. Але сама особистість Марії від Божого Милосердя залишалася таємницею. Тож пропонуємо до уваги читачів матеріал, зроблений на основі публікації хорватського католицького порталу «Bitno.net» про саму особу «пророчиці».

Цими днями популярне ірландське видання «Irish Mail on Sunday» після тривалого журналістського розслідування, проведеного журналістом цього видання Майклом О’Фаррелом, опублікувало шокуюче для багатьох ірландців викриття: насправді за псевдонімом Марії від Божого Милосердя приховується збанкрутіла підприємець Мері Карберрі. Це викриття змусило пані Карберрі закрити свою веб-сторінку і сторінку у Фейсбуці.

Пізніше «Irish Mail on Sunday» також опублікував фотографії з камер спостереження, які підтверджують факт, що Мері Карберрі спробувала скупити сотні примірників «Irish Mail on Sunday» з викривальною статтею про себе, щоб хоч якось зменшити розголос невигідної для неї інформації.

Також опубліковано інформацію, яка підтверджує бізнесові зв’язки Мері Карберрі з ірландським мільйонером Бреффні Куллі, який по усьому світі організовував семінари, на яких популяризовував «одкровення» Марії від Божого Милосердя.

Майклу О’Фаррелу вдалося записати кілька розмов з Мері Карберрі, яка визнала, що саме вона автор «пророцтв» Марії від Божого Милосердя. Серед іншого пані Карберрі твердить, що свої «пророцтва» вона робила «для когось», а також, що сама не вірить у ці «пророцтва», які вона називає нецензурним лайливим словом. Журналістське розслідування стверджує, що пані Карберрі виготовляла «пророцтва» у супутні до них матеріали (молитовники, медалики, скапуляри) з метою банального заробітку.

Карберрі відома ірландському світу ЗМІ, свого часу вона провадила PR агентство, чиїми послугами користувалися чисельні ЗМІ та бізнесмени. Але останніх п’ятнадцять років бізнесові успіхи пані Карберрі бажали кращого – вона створила 10 фірм, які банкротували одна за одною. Деякі з них займалися виготовленням і розповсюдженням «Книги істини», збірника її «пророцтв», молитовника «Хрестоносні молитви» та медаликів і скапулярів Печать Бога Живого, виготовлених за ідеями пані Карберрі.

Залишається сподіватися, що, принаймні, частина прихильників ложних пророцтв Марії від Божого Милосердя, насправді Мері Карберрі, зіткувшись з такими фактами, полишить ці ложні «пророцтва».