Шостий день VІІ Апостольської подорожі Папи Франциска. Філіппіни
  • Суб, 17/01/2015 - 23:52

Субота 17 січня 2015 – третій день перебування Папи Франциска на Філіппінах, що є другим етапом VІІ Апостольської подорожі Папи Франциска за межі Італії, був особливим. Цього дня Святіший Отець відвідав острів Лейте, 650 кілометрів від Маніли. Це один з регіонів, який  2013 року найбільше постраждав від тайфуну «Йоланда», який вважається одним із найсильніших в історії метереології. Він забрав життя понад 6 тисячам осіб, зруйнував місцеві інфраструктури, в загальному від нього постраждало понад 15 мільйонів людей.

У портовому місті Таклобан, що було зруйноване на 80%, адже знаходилось в епіцентрі тайфуну, Святіший Отець очолив Святу Месу, на яку зібралися люди, які рік тому пережили це жахливе стихійне лихо. Однак, програма цього, найочікуванішого моменту Апостольського візиту, була змінена внаслідок сильної негоди та тропічного урагану, який наближався, і Папа був змушений повернутись Манілу на 4 години раніше. Папа Франциск зміг тільки ззовні поблагословити центр для убогих, який споруджується в місті Пало, та коротко привітати духовенство, богопосвячені особи та сім’ї, що пережили тайфун.

Під Святої Меси в Таклобані, яка відправлялась на території аеропорту і в якій під проливним дощем взяло участь коло 500 тисяч вірних, Святіший Отець, відклавши наперед написаний текст, безпосередньо звертаючись до слухачів по-іспанськи, а його слова перекладав один із священиків.

Після богослуження Папа коротко зустрінувся з тридцяткою осіб, які втратили рідних внаслідок тайфуну і з великим співчуттям та щирістю вислухав кожного з них та поблагословив.

Дорогою в аеропорт Папа Франциск коротко відвідав убогу родину рибалок, а також місцеве кладовище, де поблагословив спільні могили неідентифікованих жертв Тайфуну.

У неділю 18 січня в Манілі, столиці Філіппінів, Вселенський Архиєрей матиме зустріч з молоддю та у величезному міському парку відслужить Святу Месу, а в понеділок відлетить до Риму.