Шотландія: Церква готується прийняти Папу та учасників COP26
  • Чтв, 07/10/2021 - 10:50

Католицька Церква в Шотландії готується прийняти Франциска та світових лідерів на саміті ООН з питань клімату. Він відбудеться у Глазго з 31 жовтня по 12 листопада 2021 року.

Під час форуму заплановані молитви, чування, зустріч для молоді та екуменічні ініціативи.

«Ми майже впевнені, що Папа відвідає COP26, хоча остаточне підтвердження ще не надійшло. Він завітає лише на кілька годин, щоб попросити глав держав та делегатів з усього світу оперативно врятувати планету», - сказав Ронні Конвері, директор з комунікацій Архиєпархії Глазго. "Ми підтримуємо зв'язок зі Святим Престолом, але офіційної програми поки немає", - додав він.

До церковного оргкомітету ініціатив, пов'язаних із COP26, увійшло 10 осіб - фахівці з літургії, музики, логістики, засобів масової інформації. Його очолив єпископ Галлоуей Вільям Нолан.

Серед церковних ініціатив - Літургія 7 листопада 2021 р. в єзуїтському храмі, в якій візьме участь делегація Святого Престолу разом з усіма шотландськими єпископами, а також представники Організації Об’єднаних Націй. Молитовні чування у п’яти християнських церквах міста організовують брати з екуменічної спільноти Тезе. Служба, в якій візьмуть участь представники християнських церков, також відбудеться у Пресвітеріанському соборі.

Хоча католицька церква не є організатором саміту у Глазго, у його роботі візьмуть участь представники Шотландського католицького фонду міжнародної допомоги. На COP26 вони мають намір підтримати папський заклик укласти угоду, що врятує планету.