Шотландія легалізує гомошлюби всупереч голосу здорового розуму
  • Птн, 07/02/2014 - 00:22

Стурбованість майбутнім сім’ї і подружжя в Шотландії висловили представники Католицької, Пресвітерської та Євангельської Церков у цій країні. Неспокій пов’язаний з тим, що 4 лютого шотландський парламент легалізував «гомошлюби». Рішення було прийняте переважною більшістю голосів (105 проти 18), незважаючи на те, що проти такого рішення у всій країні було зібрано понад 50 тисяч підписів.

«Наразі важко сказати, які наслідки для суспільства і життя Церкви буде мати новий закон. Виглядає на те, що поки ніхто не планує змушувати католицьких священиків уділяти таїнство шлюбу особам однієї статі», – зазначає Архиєпископ Глазго Філіп Тарталья. Він водночас наголошує, що не варто виключати те, що в майбутньому може початись гоніння на Церкву, оскільки Вона не погодиться благословляти гомо-зв’язки.

До цього часу в Шотландії гомосексуальні пари могли вступати у партнерські зв’язки, але не могли укладати т.зв. подруж. На перші такі зв’язки між геями і лесбіянками слід очікувати восени. Серед країн, що належать до Великобританії, минулого року «подружжя» осіб тієї ж статі легалізували Англія і Уельс. Водночас проти такого рішення виступила Північна Ірландія.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va/