Шотландські єпископи кличуть уряд до діалогу в справі абортів
  • Пон, 20/11/2017 - 20:58

Єпископи звернулись до уряду після того, як міністри оголосили про плани дозволити жінкам приймати абортативні препарати вдома.

У листі, опублікованому минулої п’ятниці, єпископи зазначили, що «спрощення доступу до абортів ігнорує реальність того, що покладається край невинному людському життю», і  тому єпископи прагнуть обговорити з шотландським урядом це питання.

Покликаючись на всенародне опитування, під час якого 70% жінок зазначили, що вони хочуть скорочення терміну, на якому можливо зробити аборт, єпископи написали: «Очевидно, що більшість наших громадян не підтримують теперішні закони щодо абортів, а рішення ще більше спростити до них доступ виглядає таким, що суперечить громадській думці».

«Церква продовжує виступати за істинну цінність людського життя і за добро матері та дитини в її лоні. Це особливо важливо у світі, де права слабких і вразливих все більше ставляться під сумнів, підриваються і на них нападають», - йдеться у листі.

Відповідно до теперішнього законодавства Шотландії, для того, щоб спричинити аборт жінка може лише прийняти мізопростол на території лікарні чи ліцензійованої клініки. Запропоновані зміни мають дозволити жінкам проводити цю процедуру вдома.

Як інформує Catholic Herald, впродовж минулого року в Шотландії було вчинено 12 063 аборти.