Шотландський єпископат: Дозволити домашній аборт – це ідеологічне рішення
  • Втр, 28/04/2020 - 15:15

Голова Конференції єпископату Шотландії єпископ Х'ю Гілберт у листі до Міністерства охорони здоров’я виступив проти дозволу на проведення фармакологічних абортів вдома. На його думку, рішення має ідеологічний характер і мало стосується здоров’я жінок під час пандемії коронавірусу.

«Я думаю, що це щось глибоко депресивне, що в процесі такого безпрецедентного часу, як пандемія коронавірусу, коли ресурси майже кожного уряду у світі призначені для рятування життя, особливо найслабших та найбільш вразливих членів суспільства, уряд Шотландії продовжує працювати над тим, щоби припинити життя цих найслабших – ненароджених дітей», – написав у спеціальному листі голова шотландського єпископату єпископ Х'ю Гілберт.

«Ще більш гнітюче те, що уряд Шотландії вважає за доцільне сприяти абортам в домашніх умовах, наче це нормальна справа, рівнозначна прийому будь-яких інших ліків вдома. Ця позиція здається скоріше справою ідеології, аніж справжньою турботою про здоров'я жінок», – додав він.

Уряд Шотландії під час пандемії коронавірусу зняв обмеження на фармакологічні аборти в домашніх умовах.

Медичний аборт – це двоетапний процес прийому міфепристону та мізопростолу. Міфепристон блокує дію прогестерону, спричиняючи смерть дитини. Мізопростол приймається за два дні після цього і викликає народження мертвої дитини.

Жінка, яка вирішує зробити аборт, може замовити фармакологічні засоби онлайн. Перед застосуванням, вона повинна проконсультуватися з лікарем телефоном або за допомогою відеозв’язку. Подібні правила запровадили Великобританія та Північна Ірландія.

Голова шотландського єпископату також вказав не лише на факт вбивства невинної дитини, але й наражання жінки на серйозні наслідки проведеної вдома процедури. Існує ризик сильної кровотечі, що вимагає шпиталізації, що в сучасних умовах дуже важко. Крім того, під час короткого відеозв’язку чи телефонної розмови неможливо визначити, чи хоче жінка зробити аборт добровільно чи змушена це робити.