Шпиталь Шептицького організовує у Львові Міжнародну медичну конференцію
  • Птн, 16/11/2018 - 13:28

З нагоди 115-річниці заснування Шпиталю Шептицького 22 листопада на Арені Львів відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Якісна медицина задля гідності людини. Від історії до сучасності».

Про це під час прес-конференції повідомила головний лікар Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького Наталія Ван Доеверен.

За її словами, участь в конференції візьмуть визначні іноземні та українські діячі медицини. Серед запрошених, зокрема, є в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, президент НАМН України Віталій Цимбалюк, ректор Львівського медуніверситету Борис Зіменковський, а також головний лікар клініки св. Луки німецького міста Альтенбург Крістіан Шефер та головний лікар представництва Міжнародної Організації Міграції в Україні Іслам Рісатул.

На заході також будуть присутні представники новоствореної Національної служби здоров’я України. Всього організатори очікують на понад 300 гостей з усієї України та інших країн Європи.

В рамках конференції відбудуться пленарні засідання, на яких обговорять підсумки та перспективи нової медичної реформи в Україні, кадрові проблеми у вітчизняній системі охорони здоров’я, а також питання віри і психічного здоров’я людини. Окрім цього, на учасників очікують секційні засідання, де виступить два десятки українських науковців, професорів та фахівців у галузі медицини. Окрему увагу буде приділено темі медичного капеланства.

«Це перший такий великий захід, який шпиталь організовує в новітній час. В 2015 році ми актуалізували статут нашої організації, відповідно до якого будемо вести і науково-практичну діяльність. В подальшому плануємо організовувати такі конференції регулярно і в такому міжнародному форматі бачимо добру нагоду для того, щоб перетворити шпиталь на науковий майданчик з обміну знаннями та досвідом», – додав адміністратор Шпиталю о. Андрій Логін.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com