Шпиталь Шептицького проведе безкоштовні тренінги для медперсоналу та родичів по наданні паліативної допомоги
  • Чтв, 04/06/2020 - 11:43

Пацієнти, які відносяться до категорії паліативних потребують цілодобового догляду, максимальної допомоги у виконанні побутової активності, самодогляду та виконанні гігієнічних процедур. В Україні немає налагодженої системи інформування родичів та опікунів пацієнтів щодо стратегій зменшення ризику виникнення вторинних ускладнень, не проводяться систематичні навчання технік безпечного переміщення та позиціювання пацієнтів. Найрозповсюдженішими наслідками відсутності систематизованих знань та навичок догляду є збільшення ризику падінь пацієнта в домашніх умовах, розвиток пролежнів, контрактур, дихальних ускладнень та аспірацій пацієнта. Також неправильна техніка переміщень пацієнта є причиною хронічних болей спини у осіб які здійснюють догляд. Нестача інформування про догляд за шкірою пацієнта є причиною виникнення та розвитку відлежин.

Благодійний фонд « Шпиталь Шептицького» запрошує взяти участь у безкоштовних одноденних навчальних тренінгах (онлайн) для молодшого медичного персоналу, опікунів та родичів паліативних пацієнтів. Опікуни та родичі пацієнтів здобудуть знання та практичні навички переміщень та догляду в межах дому, а також ознайомляться з базовими принципами догляду за ранами та відлежинами. В рамках проекту, учасникам буде надіслано роздатковий матеріал (буклети та флаєри) з метою інформування про зменшення ризику виникнення ускладнень та принципів позиціонування, переміщення та догляду за пацієнтами, які є повністю залежними на рівні побутової активності; буде надано посилання на навчальні ресурси за темами вебінару.

До навчання запрошуємо: молодший медичний персонал закладів охорони здоров'я, опікунів та родичів паліативних пацієнтів, а також: медичних сестер, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, лікарів фізичної і реабілітаційної медицини та соціальних працівників.

· На кінець навчальних вебінарів Ви будете ознайомлені з основними

факторами ризику виникнення вторинних ускладнень

· Здобудете навики позиціонування, переміщень пацієнтів в межах ліжка, по рівновисоких поверхнях за межами ліжка, здобудуть навики безпечного транспортувати пацієнтів в кріслі колісному, долаючи архітектурні перешкоди (бордюри,пороги, сходи); вмітимете безпечно страхувати пацієнта при пересуванні.

· Здобудете знання про основні фактори ризику виникнення вторинних

ускладнень та профілактики їх виникнення.

· Ознайомитесь з базовими принципами догляду за ранами та відлежинами.

По закінченню видається сертифікат.

 

Тренінги відбудуться  8 та 15 липня , та 5 і 12 серпня, про годину Вас буде повідомлено електронним листом.

 

Для участі заповніть онлайн форму https://forms.gle/bvXAhZRQApUkLDEB7

 

Тренери:

Володимир Алейнік - завідувач поліклінічним відділенням БФ "Шпиталь Шептицького" , лікар ортопед-травматолог , викладач кафедри фізичної терапії та ерготерапії Львівського державного університету фізичної культури.

Марта Рипихович- лікар терапевт вищої кваліфікаційної категорії ,завідувач паліативного відділення БФ "Шпиталь Шептицького".Паліативною медициною займається більше 20 років.

Проект реалізується за фінансової підтримки МФ "Відродження"