Шпиталь Шептицького відвідали представники БФ Святого Луки із Альтенбурга
  • Срд, 24/01/2018 - 16:01

Впродовж  19-22  січня 2018 року  у Шпиталі Шептицького відбувалася робоча зустріч адміністрації  Шпиталю  та представників БФ Святого Луки із Альтенбурга.

У жовтні 2017 року адміністратор Шпиталю отець доктор Андрій Логін та керівник Центру психічного здоров’я Володимир Станчишин  із робочим візитом відвідали клініку психіатрії, психотерапії і психосоматики Благодійного фонду Євангелиста Луки.  Із метою поглиблення співпраці відбувся візит-відповідь колег із лікарні Альтенбургу до Шпиталю Шептицького. Із робочим візитом прибули головний лікар клініки Св. Луки Крістіан Шефер та заступник директора благодійного фонду Ян Вестфаль. У п’ятницю наші партнери детально познайомилися із роботою консультативно-діагостичного та паліативного відділень, дізналися про важливість дільності проекту Домашня опіка та особливості роботи виїзної бригади паліативної допомоги.

Партнери провели відео-презентацію  для персоналу Шпиталю, де висвітлили питання структури своєї клініки та особливості медичної діяльності. Важливим у співпраці між нашими медичними закладами є взаємозв’язок між психологією та духовністю, адже у клініці Альтенбурга, як і в Шпиталі, також працюють медичні капелани та працівники із церковної громади євангелистської церкви.

20 січня  відбувся ряд зустрічей із працівниками Центру психічного здоров’я  щодо подальшого обміну досвідом, навчання та плідної співпраці щодо поширення інформації про важливість турботи про психічне здоров’я. Іноземні гості відзначили особливість діяльності Шпиталю за умовами соціального підприємництва та факт реальної  медичної, соціальної та психологічної допомоги, яка надається безкоштовно тим людям, як її потребують. Це учасники АТО, члени їх родин, люди із інвалідністю, батьки дітей з особливими потребами,  діти із сімей із кризовими ситуаціями та багато інших.

У неділю німецькі партнери відвідали Святу Літургію у капличці Шпиталю Шептицького, ознайомилися із українською культурою, звичаями святкування Різдва, Водохреща,  здійснили пішохідну екскурсію Львовом. Візит колег із лікарні Альтенбурга завершився домовленостями про можливості співпраці у  галузі психічного здоров’я та новими можливостями для  розвитку статутної діяльності БФ Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького.