Шпиталь Шептицького започаткував проєкт завдяки якому, українок з онкологією оперуватимуть у Польщі безкоштовно
  • Чтв, 28/10/2021 - 10:54

Шпиталь Шептицького започаткував проєкт у рамках якого, жінок з онкологією шийки матки або ендометрію скеровуватимуть на безкоштовні операції до Польщі на високоточному обладнанні Da Vinci. Про це повідомили у медичній установі.

Проєкт запустили “Шпиталь Шептицького” спільно із «Szpital na Klinach» та Екуменічним Комітетом медичної та соціальної допомоги. Про його концепцію розповіла медична директорка Шпиталю Роксолана Вельгуш:

“Операції відбуватимуться у клініці наших партнерів у Польщі. Операція та післяопераційний період будуть безкоштовними. Таким чином, ми зможемо допомогти багатьом жінкам, які мають онкологічне захворювання. Наш лікар-онколог буде робити вибірку  саме за цим діагнозом, а вже тоді ми будемо відправляти у Польщу на оперативне втручання, яке відбуватиметься на сучасному обладнанні Da Vinci, що є дуже точним, дає найменші ризики розвитку післяопераційних та операційних ускладнень. Після таких втручань пацієнти дуже швидко одужують і буквально вже за кілька днів можуть повертатися додому”.

Жінки, які мають онкологію, можуть заповнити відповідну гугл-форму.  Потім лікар-онколог цю заявку перегляне, опісля  цих пацієнтів запросять у Шпиталь, за необхідності, їх дообстежать. Вже після цього відбудеться остаточна вибірка і пацієнти поїдуть до Польщі. За кордоном їх відразу зустрінуть працівники закордонного щпиталю і супроводжуватимуть. Загалом отримають таку послугу  лікування у Польщі 150 жінок. Це згідно  з вимогами проєкту.

Христина Келеман керівниця відділу розвитку Шпиталю Шептицького повідомила як саме знайти більш детальну інформацію про цю програму:

“Інформацію, щодо нашого проєкту по допомозі жінкам, які мають необхідність у лікуванні онкозахворювання, можна знайти на сайті Шпиталю Шептицького у розділі “проєкти”, а також у соцмережах. Створена спеціальна гугл-форма, де пацієнти зможуть завантажити свої документи, що спростить лікарю зробити першопочатковий висновок, чи жінка може взяти участь у цій програмі”.