Шрі-Ланка: агресія щодо християн та інших меншин
  • Срд, 14/06/2017 - 13:19

Від початку цього року на Шрі-Ланці (колишній Цейлон) зафіксовано щонайменше 20 випадків насильства щодо християн, які там є віросповідною меншиною.

Крім цього, відзначається також агресивна поведінка щодо мусульман та інших релігійних меншин. На сполох б’ють деякі з протестантських організацій, що діють у Шрі-Ланці, займаючись захистом прав людини.

Від початку 2015 року зареєстровано понад 190 випадків нападів на храми, духовенство та вірних. «Насильство словесне та фізичне супроводжується декларуванням, що Шрі-Ланка це країна сингальська і буддійська, тим самим заявляється, що інші релігійні меншини там менш важливі», — зазначають Національний альянс євангельських християн, Національна рада миру і Комісія з прав людини.

Досі за ці варварські акти нетолерантності та недотримання права на релігійну свободу ніхто не був притягнутий до відповідальності. Тому згадані організації звертаються до президента країни Маїтріпала Сірісена, щоби він зробив усі необхідні кроки проти тих, хто розпалює релігійну ненависть і підбурює до кримінальних учинків.