Шрі-Ланка: Церква в боротьбі проти наркоторгівлі
  • Пон, 25/07/2016 - 12:14

Викорінити незаконний обіг наркотиків в Шрі-Ланці і врятувати молодих людей і особливо дітей від наркоманії: з таким закликом виступив архієпископ Коломбо кардинал Малкольм Ранджит. Безпосереднім приводом виступу прелата стала заява директора однієї католицької школи, який виявив, що 15 його учнів вживають героїн і марихуану.

«Ми зобов'язані виступити проти торговців наркотиками, які часто промишляють поблизу шкіл. Необхідні найжорсткіші і обмежувальні закони», - заявив кардинал під час публічної конференції, відзначаючи, що деякі наркотики надходять в Шрі-Ланку під виглядом «медичних препаратів».

Кардинал Ранджит звернувся із закликом до релігійних лідерів, сил поліції, педагогів і політиків взяти на себе відповідальність і об'єднатися, щоб виступити разом і перемогти хворобливий недуг незаконного обігу наркотиків, а також поширення наркоманії, особливо серед молодого покоління.

Зі свого боку, єпископ-помічник Коломбо монс. Максвелл Сільва заявив про проведення 30 липня на території своєї єпархії маршу протесту і підвищення обізнаності, в якому візьмуть участь католицькі парафії, асоціації, християнські рухи та інші організації громадянського суспільства.