Шрі-Ланка: примирення - головна тема візиту Понтифіка
  • Чтв, 18/09/2014 - 00:04

"Залишайтеся в любові Моїй" - ці слова з Євангелія від св. Івана будуть девізом подорожі Святішого Отця в Шрі-Ланку, яка відбудеться 13-15 січня 2015 року, розповів агентству "Fides" кардинал Малькольм Ранже, архиєпископ Коломбо.

На думку кардинала, папа Франциск кожним своїм словом і жестом закликає залишатися в любові Бога і нести її ближнім. "Ми дуже раді майбутній присутності Святійшого Отця на нашій землі. Це велика честь і підтримка для Церкви в Шрі-Ланці. Підготовка до візиту триває безперешкодно, як на духовному рівні, так і на організаційному. Ми чекаємо його з радістю і зустрінемо як найдорожчого гостя", - сказав кардинал Ранже.

За словами кардинала, однією з центральних тем подорожі Папи Франциска буде примирення, адже протягом тривалого періоду, з 1983 р. по 2009 р. в країні тривала громадянська війна, яка забрала близько 80 тис. життів. "У Шрі-Ланці ми переживаємо період, коли Церква покликана бути носієм послання спокою, любові та злагоди", - сказав він. Запланований візит Святішого Отця в Марійську святиню в Мадху, яка знаходиться на території населеній одними з учасників братовбивчого конфлікту - тамілами, - хоче підкреслити саме необхідність примирення. "Ми пройшли і пережили сумну епоху, позначену війною. Зараз намагаємося залікувати рани і відновити дух братерства і мирного співіснування. Цей шлях нелегкий і сповнений перешкод, але присутність Папи буде сильним стимулом, щоб продовжувати йти шляхом примирення", - сказав кардинал Ранже.

Кардинал висловив сподівання, що під час візиту Папи Римського на острів відбудеться канонізація блаженного місіонера Джозефа Ваза - "стовпа Церкви в Шрі-Ланці", завдяки ретельній роботі якого місцеві католицькі громади пережили важкий період переслідування.