Штат Орегон збирається відібрати майно у подружжя, котре відмовилось пекти торт для леcбійського весілля
  • Срд, 07/10/2015 - 11:32

Державна агенція, котра наказала християнському подружжю з штату Орегон заплатити двом лесбіянкам $135,000 за відмову бути учасниками їхнього одностатевого "весілля", розпочала легальний процес відбирання їхнього майна.

Аарон і Меліса Клайн, котрі є власниками пекарні «Солодощі від Меліси», минулої весни були оштрафовані адміністративним судом за відмову пекти торт для одностатевої пари в січні 2013 на грунті їхніх релігійних переконань.

Штраф наклало Бюро праці та індустрії штату Орегон, котре звинуватило їх у порушенні Акту Рівноправності штату Орегон 2007 року. Бюро зареєструвало це рішення i досліджує можливості його виконання. Реєстрація рішення Бюро означає, що воно стає офіційним документом суду, що є першим кроком у процесі відбирання будинку і іншої власності Клайнів замість сплати ними накладеного штрафу.

Бюро також заборонило Клайнам говорити публічно про їх відмову пекти торти для одностатевого "весілля" на основі їхніх релігійних переконань.

Зі слів керівника Бюро: " Нашою ціллю є виправити. Ми прагнемо, щоб ті, хто порушує закон, навчились з свого досвіду і провадили корисний та успішний бізнес в штаті Орегон".

В липні Клайни подали прохання до Апеляційного Суду у Вашингтоні про розгляд остаточного рішення Бюро, котре підтвердило штраф в сумі $135,000.

Адвокат Клайнів звернувся до Бюро з проханням призупинити рішення про штраф на час розгляду їхньої апеляції, але Бюро йому відмовило.