Штати відмовляються здійснювати наказ Обами про доступ чоловіків до жіночих вбиралень
  • Втр, 17/05/2016 - 15:32

Губернатори та інші офіційні особи американських штатів відмовляються здійснювати розпорядження Адміністрації президента Барака Обами стосовно доступу так званих траснгендерів до туалетів та душових осіб протилежності статі. Особливо це стосується державних шкіл, в яких Адміністрація президента США вимагає надати доступ фізіологічним хлопцям, які заявляють, що гендерно вони дівчата до дівчачих туалетів та душових, а також і навпаки

На даний момент 16 американських штатів у тій чи іншій формі заявили про несприйняття такого розпорядження американської Адміністрації – інформує pro-life сайт «Life Site».

Ще до цього розпорядження штат Північна Кароліна розпочав боротьбу проти таких вимог. А після цього розпорядження віце-губернатор штату Ден Форест звинуватив Адміністрацію Обами в порушені недоторканності приватного життя та створення загрози особистій безпеці громадян.

Віце-губернатор Техасу Ден Патрік також відкинув можливість що Техас виконає розпорядження Обаминої Адміністрації та заявив про те що Техас у випадку наполягання Адміністрації на виконанні цього розпорядження відмовиться від федерального фінансування державних шкіл, звинувативши Обаму, що у цей спосіб його Адміністрація позбавляє найбідніших дітей безплатного харчування у школах.

Губернатор штату Міссісіпі Філ Брайант заявив, що державні школи Міссісіпі не будуть брати участь у соціальному експерименті президента Обами. Також прозвучала і позиція віце-губернатора цього штату Тейт Рівз, що місцеві громади не будуть змушені провадити ліберальну політику Обами, проти якої виступає більшість американців.

Губернатор Кентуккі Метт Бевін заявив, що захистить школи від федерального залякування, яким змушують впроваджувати ненормальні вимоги.

Губернатор штату Юта Генрі Герберт заявив: «Школи є прерогативою штату і місцевого самоврядування, а не президента нашої країни», тому штат Юта не буде виконувати дане розпорядження президентської Адміністрації.  

Губернатор штату Арканзас Аса Гачінсон теж відмовився виконувати розпорядження Адміністрації Обами стосовно шкільних туалетів та душових.

Генеральний прокурор штату Алабама Лютер Стрейдж заявив, що якщо Адміністрація Обами буде тиснути і надалі, щоб впровадити це абсурдне рішення, то він як Генеральний прокурор виступить із звинуваченням перед судом на адресу Барака Обами і його Адміністрації.

Сенатори ж штату Луїзіяна звернулися до Державної прокуратури штату з вимогою розпочати судовий процес проти Адміністрації Обами стосовно розпорядження про допуск трансгендерів до вибиралень протилежної статі.

Штати Арізона, Канзас, Мен, Небраска, Західна Віджинія також розпочали боротьбу на різних рівнях проти «трансгендерних» розпоряджень Обами. Штати Айова, Індіана та Вісконсін заявляють, що подібні рішення мають залишатися прерогативою штатів.