Штучний інтелект – потенціал вбити чи нашкодити багатьом людям. Екс-очільник Google б'є на сполох
  • Чтв, 25/05/2023 - 14:00

“Загрози, пов’язані з розвитком штучного інтелекту (ШІ), екзистенційні, оскільки в нього є потенціал у найближчому майбутньому завдати шкоди чи вбити багатьох, багатьох людей”, – заявив у середу в Лондоні колишній очільник компанії Google Ерік Шмідт. Про це повідомляє pch24.pl із посиланням на «Dziennik Gazeta Prawna».

Шмідт стверджує, що існує багато сценаріїв, які передбачають, зокрема, появу серйозних “кіберпроблем” чи відкриття “нових видів біології”, що становитиме серйозну загрозу існування для багатьох людей.

“Сьогодні це вигадка, але таке міркування, ймовірно, виявиться правдою. І коли це станеться, ми хочемо бути готові знати, як забезпечити, щоби ці речі не використовувалися поганими людьми”, – додав Шмідт.

За словами екс-глави Google, контролювати розвиток штучного інтелекту буде складніше, ніж контролювати атомну енергетику. На його думку, людство ще не знищене в результаті ядерної війни, оскільки, всупереч видимості, доступ до збагаченого урану, який використовується для створення такого роду знарядь знищення, набагато обмеженіший, ніж це може здатися з американських фільмів. У випадку зі штучним інтелектом крадіжка даних, чи то з жорсткого диска чи з USB-накопичувача, незрівнянно простіша.

Шмідт не представив пропозиції щодо того, як потрібно врегулювати ШІ, кажучи, що “це ширше питання для суспільства”.