Швейцарська поліція буде тренувати папських гвардійців
  • Срд, 28/09/2016 - 21:34

Папська швейцарська гвардія і поліція швейцарського кантону Тічіно 26 вересня 2016 року уклали в Ватикані угоду про співпрацю в підготовці папських гвардійців.
Згідно з угодою вже в жовтні 2016 р 16 рекрутів прибудуть зі Швейцарії в Ватикан для проходження медичного контролю. Потім вони повернуться на батьківщину, де на базі поліції кантону Тічіно отримають підготовку з психології, права, протипожежної безпеки, надання першої допомоги, стрільби, самооборони, тактиці та спорту. Курс розрахований на один місяць.

Після його закінчення рекрути знову приїдуть до Ватикану. Тут вони будуть знайомитися з оточуючим середовищем і місцем подальшого несення служби, будуть вивчати італійську мову і набувати військові навички, котрі притаманні Папській швейцарській гвардії. Юнаки почнуть службу у Ватикані перед торжеством Різдва Христового. "Ця реформа підготовки покликана дати відповідь на сучасні загрози, зберігаючи при цьому багаті традиції Корпусу швейцарської гвардії", - йдеться в спеціальному повідомленні, опублікованому 27 вересня 2016 р

Папська швейцарська гвардія заснована в 1506 р Папою Юлієм II. Її головна мета полягає в забезпеченні безпеки Святого Отця і Ватикану.