Швидка кава для паломника ВДМ
  • Втр, 05/04/2016 - 11:21

Під час Всесвітніх Днів Молоді «Карітас» відповідатиме за гастрономічні зони і мобільні пункти харчування.
Представники організації «Карітас» Архиєпархії Кракова говорили про це 3 квітня, під час конференції в Campus Misericordiae у місті Бжегі.

"Уніфіковані гастрономічні зони будуть повторюватися, добре помітні й розташовані в районі головних релігійних урочистостей",– розповіла Катажина Рибіцка, консультант «Карітас» Архиєпархії Кракова і член правління фірми «Амплюс».

До складу зон увійдуть пункти видачі теплої їжі та сухого провіанту. Там також будуть своєрідні кав’ярні, тобто місця, де паломники зможуть розраховувати на швидку каву і тістечко.

"Їжу видаватимуть на основі талонів, виданих оргкомітетом, ваучерів і за готівку або інші форми безготівкових розрахунків",– пояснила Катажина Рибіцка.

Підготовлені «Карітасом» зони доповнять місцеві ресторани і гастрономічні пункти, якими скористаються також паломники, що матимуть талони. Найбільший пакет, який можуть вибрати паломники, забезпечить їм всі пільги на 9 днів.

У Кракові мають бути кільканадцять гастрономічних зон, підготованих «Карітасом». Вони будуть на вул. Бернадинській, в районі готелю «Форум», святилищах Божого Милосердя і св. Івана Павла II, пл. Інвалідів чи вул. Пястовській.

Крім того, «Карітас» має також подбати про харчування паломників у місцях їхньої ночівлі.

Пакети сухого провіанту, які зможуть отримати учасники Всесвітніх днів молоді, а також намети, з яких складатимуться гастрономічні зони, «Карітас» представила на початку цього року.