«Сила любові має силу воскресіння» – владика Діонісій у Світлий понеділок в храмі свв. Сергія і Вакха в Римі
  • Втр, 18/04/2017 - 15:50

У Світлий понеділок Преосвященніший владика Діонісій (Ляхович) очолив Утреню та Божественну Літургію в парафії свв. Сергія і Вакха. З архиєреєм співслужили протоієрей Іван Кулик, парох української парафії в Римі, ієрей Іван Гобела, докторант Папського Східного Інституту, та ієрей Іван Стефурак, секретар Апостольського візитатора і головний редактор часопису «До Світла».

Звертаючись до вірних з духовним словом, владика Діонісій зазначив, що Воскресіння Христове є звершенням таїнства спасіння людини.

Проповідник наголосив, що через перших людей Адама і Єву у світ ввійшов гріх і смерть, тому потрібно було, щоб на землю прийшов Божий Син, щоб спасти людину. Бог приходить на землю з любові до людини. Божа любов є здатною піти назустріч, вона не боїться горя, тривоги і смерті. Христос іде нам назустріч і все переніс заради нас. Христа, що йшов назустріч бідним, калікам, прокаженим, засудили на смерть, побили, вінчали терням, прибили до хреста і на хресті серед найбільших мук Він віддав свою душу в руки Небесного Отця. Любов Божу можна побити, прибити, поховати, привалити великим каменем, але любов Божу неможливо вбити, вона завжди воскресне. Тільки любов залишиться, все інше промине, – зазначив архиєрей.

«Нас також інколи можуть засудити, переслідувати, закопати і прикотити камінь, але коли в нас є Божа любов, ми не ніколи не загинимо, бо сила любові має силу воскресіння», – наголосив проповідник.

Владика Діонісій зазначив, що Христове Воскресіння – це перемога любові над злом. У сучасному світі є багато зла, навіть існує небезпека світової війни. Однак перемогти зло можна лише любов’ю, бо любов має силу перемоги.

«Ми покликані відкривати наші серця, щоб любов Божа у нас вселилася і в нас перебувала. І якщо Божа любов в нас перебуватиме, ми переможемо зло, подібно як Христос переміг зло і ненависть своїм славним воскресінням», – наголосив владика Діонісій.