Сім’я, праця і свято. Зустріч душпастирства сімей Латинської Америки та Карибського регіону
  • Втр, 25/09/2012 - 00:00

Відповідальні за душпастирство сімей Венесуели, Колумбії, Еквадору та Пуерто-Ріко провели Першу регіональну зустріч душпастирства сім’ї, організовану Департаментом в справах сім’ї та життя Ради Єпископських Конференцій Латинської Америки і Карибського регіону. Вона проходила від 17 до 21 вересня 2012 р., в місті Каракас, столиці Венесуели, під гаслом «Сім’я, праця і свято». Зустріч була проведена з метою поглибити та вчинити діючими на регіональному рівні підсумки VІІ Всесвітньої зустрічі сімей, що проходила цього року в італійському місті Мілані.

 

Архиєпископ П’єтро Паролін, Апостольський Нунцій у Венесуелі, промовляючи до делегатів, окремо наголосив, що сім’я, праця і свято становлять три Божі дари і три виміри людського існування, які повинні знайти відповідну гармонію, щоб будувати суспільство з насправді людським обличчям.

 

У підсумковому документі згаданої зустрічі вказані напрямні лінії для дальшого розвитку душпастирства сімей Латинської Америки та Карибського регіону, окремо підкреслюючи важливість усіх трьох складових – сім’ї, основаної на подружжі між чоловіком і жінкою, як основної клітини людського суспільства, праці, як щоденної дійсності родини, та значення відпочинку, необхідного для кожної людини, а, зокрема, для сім’ї.

 

Джерело: Радіо Ватикан