Сім катехиз. Церква готується до Всесвітньої зустрічі сімей
  • Чтв, 01/02/2018 - 09:16

Сім катехиз, по одній на місяць, перекладені п’ятьма мовами, з музичним супроводом та відео, – таку програму приготування до 9-ї Всесвітньої зустрічі сімей, що проходитиме в столиці Ірландії місті Дубліні від 21 до 26 серпня 2018 р., представила Дикастерія в справах мирян, родини і життя під час брифінгу, який 25 січня 2018 р. відбувся у Ватиканському прес-центрі.

Катехизи, які з 2 лютого будуть доступні на сайті Дикастерії www.laityfamilylife.va, побудовані навколо євангельського уривку про віднайдення дванадцятилітнього Христа у храмі (Лк 2, 41-52). Розповідь про цю подію з життя Святої Родини з Назарету переплітається з текстом Апостольського напоумлення «Amoris Laetitia», що перебуватиме в центрі цьогорічної зустрічі родин.

Префект Дикастерії в справах мирян, родини і життя кардинал Кевін Фаррелл, виступаючи на прес-конференції, представив основні теми катехиз: «Вони починаються з конкретного погляду на сьогоднішні сім'ї (1-ша катехиза), вказуючи на актуальність Божого Слова, здатного просвічувати щоденне життя родини (2-га), аби сповнити великий задум, який Бог має для кожної родини (3-тя), навіть там, де, здається, що слабкості і недоліки руйнують її (4-та). Все це сприяє тому, аби сім'я породжувала нову культуру, культуру життя (5-та), надії (6-та) та радості (7-ма)». Кожна катехиза, за словами кардинала, розпочинається молитвою і завершується можливими запитаннями, над якими можна роздумувати у сім’ї, або на парафії.

У своєму інтерв’ю для «Vatican News» кардинал Фарелл вказав на те, що зустріч родин в Дубліні буде важливим моментом для життя Церкви і для сімей в усьому світі. «Насамперед, ми намагатимемося звернути особливу увагу на красу християнського подружжя, – підкреслив кардинал, – не забуваючи при цьому складні і болючі ситуації, у яких “Amoris Laetitia” радить Церкві використовувати три ключові поняття: супроводжувати, розпізнавати, інтегрувати.

Текст Апостольського напоумлення “Amoris Laetitia”, за словами кардинала Фаррелла, є змістом сімох катехиз, виданих п’ятьма мовами (італійською, англійською, іспанською, французкою та португальською). Розповсюджені у всіх дієцезіях світу, катехизи покликані сприяти приготуванню до зустрічі родин в Дубліні, а опісля будуть використані на парафіях як навчальний матеріал з тем подружжя і родини.

Префект Дикастерії в справах мирян, родини і життя підкреслив, що родинне життя є дуже важливим для життя кожної країни і суспільства. «Ми говоримо про різні соціальні проблеми, а ці проблеми часто зароджуються в сім’ї», – зазначив він.

Катехизи матимуть музичний супровід, автором якого є Марко Тібальді. Він приготований на основі творів, виконаних відомим італійським співаком Андреа Бочеллі під час концерту в базиліці Пресвятої Родини у Барселоні.