«Сім останніх слів Ісуса»
  • Чтв, 22/03/2018 - 11:28

Людина завжди потребує друга, який зуміє розрадити у сумнівах, зрозуміти наші проблеми та розділити радісні миті. А чи є Ісус таким другом для вас? Чи ви переконані, що Він цілковито розуміє вас? Якщо інколи виникають сумніви, то неодмінно зверніться до книжки «Сім останніх слів Ісуса». Якщо ж не вагаєтесь, то все одно прочитайте роздуми відомого отця-єзуїта із США Джеймса Мартіна над останніми словами Христа. Його книги, а їх видано сотні тисяч примірників, стають лідерами продажу. Українською можна прочитати «Сім останніх слів Ісуса», яка нещодавно вийшла друком у видавництві «Свічадо». Але наступна книга – бестселер The New York Times «Ісус» з’явиться уже цього літа.

Ці слова Ісуса ми неодноразово читали, роздумуючи над Його стражданнями: «Боже мій, Боже мій! Чому єси покинув мене?» (Мр. 15,34; див. Мт. 27, 46) або ж «Отче, у Твої руки віддаю духа мого!» (Лк. 23, 46). Але ми не завжди розуміли їхнє глибоке значення. Тому автор у коротких роздумах пояснює сім Його останніх слів, адже Христос звертається до людей, бо відчуває все те, що переживає зараз сучасна людина і це зближує нас з Ним.

Головне, чим Джеймс Мартін прагне поділитися зі своїми читачами, − Ісус розуміє нас. Це абсолютне прийняття пов’язане не лише з тим, що Він всеосяжний Господь, а й з тим, що Він був звичайною людиною. Тобто теж часом почувався самотнім, розчаровувався, страждав, але також знаходив сили, прощав, підтримував. Він, як ніхто інший, розуміє наші почуття, коли ведемо внутрішню боротьбу, або ж тоді, коли почуваємося самотніми. Співчуття та любов Христа до нас є набагато більшою, ніж ми можемо очікувати. Отець Джеймс Мартін, роздумуючи над стражданнями та жертвою Христа, стверджує: «Ісус розуміє ваше людське життя, тому що Він прожив людське життя. Тож ви ніколи не самотні у своєму стражданні. Він з вами у своєму божестві − тобто, Він знає все і тому сповна розуміє ваші страждання. І Він також з вами у вашій людяності — бо спізнав усе те, що спізнаєте ви. Якщо ви почувалися колись самотніми у своєму горі, то знайте, ви не самотні. Ісус у всьому розуміє вас. І коли ви молитеся Ісусові, ви молитеся Тому, хто розуміє Вас. Так ви зможете позбутися самоти».

«Бог став людиною і для того, щоб ми могли зрозуміти Бога» − це те, що змінює наше бачення Ісусового життя і Воскресіння. Підтримуючи Його в останню хвилину, ми самі відчуваємо Його підтримку. Таке повне єднання робить нас справжніми друзями.

Близькість із Богом настільки цінна, що ми не повинні нехтувати будь-якими нагодами зробити крок назустріч. Такою чудовою нагодою може стати для вас і ця книжка - ЗАМОВИТИ