Сім сильних молитов, які допоможуть змінити ваше життя
  • Втр, 07/08/2018 - 10:20

Ці молитви на перший погляд здаються дуже простими. Лише кілька слів… Та в них ховається повнота нашого життя. Просячи Бога саме про це, ми найперше просимо про те, що допоможе змінитися нам самим і, відповідно, змінить наше життя.

„Яке моє призначення?“

Я почала молитися так, після свого розкаяння. І молилася так щоденно впродовж багатьох років. Бог відповів, показавши мені моє покликання через десять  років після того, як я вперше вимовила ці слова. Завдяки тому, що я наполегливо шукала Господню волю для свого життя, зараз я живу Його мрією для мого життя. Так, як Бог відкрив Своє покликання для Єремії, Він продовжує відкривати наше унікальне покликання і нам:

„Перш, ніж я уклав тебе в утробі, я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив я тебе; пророком для народів я тебе призначив“ (Єремії 1: 5).

 

„Помаж мене для того, що я покликана“

Коли Бог дає нам повноваження здійснювати справи для Нього — це дає надприродні результати. Я активно молилася про це задовго до того, як мені відкрилося моє покликання. Я знала, що, яким би не було моє призначення, мені потрібна Божа сила для його виконання. Я досі відчайдушно потребую Божого помазання, тому продовжую молитися цією молитвою щодня. Я хочу, щоб вірш Луки 4:18 став реальністю у моєму житті:

„Господній Дух на мені, бо він мене помазав“.

 

„Я потребую мудрості і розпізнання“

Божий погляд на кожну людину і на кожну обставину в моєму житті є неоціненним. Щодня я прошу Бога про надприродну мудрість і розпізнання. Я молю про це щоранку і, якщо потрібно, впродовж дня. Я вдячна за те, що ми отримуємо мудрість у відповідь на наші прохання:

„Коли ж комусь із вас мудрости бракує, нехай просить у Бога, який дає всім щедро й за це не докоряє, і вона йому дасться“ (Якова 1: 5).

 

„Викоріни егоїзм і гордість із мого життя“

Протилежністю Царства Божого є царство мого „Я“. Бог відповідає на цю молитву, посилаючи в моє життя людей і обставини, які змушують мене вмирати для себе і ходити в християнському смиренні. Постійний процес обрізання дуже хворобливий, але він необхідний для збільшення плодів.

„Бог гордим противиться, смиренним же дає благодать“ (Якова 4: 6).

 

„Підвищ мій больовий поріг“

Біль неминучий у християнському житті. У мене ніколи не було бажання провести лінію на духовному піску і сказати: „Більше жодного болю!“. Якби я так зробила, я зупинила би своє зростання. Я прагну підкоритися Богу, коли Він розширяє моє серце, виводить мене зі зони комфорту, і робить необхідні корективи. Як у 2 Корінтян 4:17 обіцяє апостол Павло:

„Бо те, що одну мить триває, – наше легке горе – готує нам понад усяку міру вічну ваготу слави“.

 

„Прошу Тебе про одну надприродною зустрічі щодня“

Щодня Бог приводить мене щонайменше до однієї людини, щоб наблизити її до прийняття Христа як Спасителя. Я дивуюся, як Він організовує ці надприродні зустрічі у найменш імовірних обставин і місцях. Зрештою, в Марка 1:17 Ісус проголосив:

„Ідіть за мною, я зроблю вас рибалками людей“.

 

„Викрий те, що необхідно викрити, розкрий те, що потрібно розкрити, і пролий світло на те, що ховається в темряві“

Прохання до Господа викрити плани супротивника дуже важливе в духовній війні. Коли Бог розкриває диявольські стратегії в моєму житті, Він робить невидиме видимим, а приховане — явним. Ця молитва може показати різницю між перемогою і поразкою в духовній війні. У Ефесян 6:11 є нагадування для нас:

„Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським“.

Молитва — це частина Божих обладунків.

 

Переклад Наталії ПАВЛИШИН