Симпозіум «Церква у ХХІ столітті: виклики служіння у глобалізованому світі»
  • Чтв, 23/05/2013 - 20:25

5 липня 2013 року в УКУ з ініціативи Інституту історії Церкви і Міжнародного інституту етики та проблем сучасності відбудеться симпозіум «Церква у ХХІ столітті: виклики служіння у глобалізованому світі».

 

Спеціальним гостем наукового форуму стане Джордж Вайґель (George Weigel) – католицький теолог, філософ, соціолог, старший науковий співробітник Центру етики та громадської політики (Вашингтон, США), який в межах свого візиту до УКУ візьме участь у випускних урочистостях, а також прочитає спеціальну лекцію для учасників літньої філософської школи «Співчуття, прощення, солідарність: універсальні чесноти в глобалізованому світі».

 

В рамках симпозіуму в обговоренні питань, пов’язаних зі свідченням, служінням і спілкуванням християн у сучасному глобалізованому світі візьмуть участь владика Борис (Ґудзяк), ректор УКУ, єпарх Паризької єпархії УГКЦ; Мирослав Маринович, правозахисник, публіцист, релігієзнавець, проректор з питань призначення та місії УКУ; Віктор Єленський, професор УКУ, доктор філософських наук, президент Української асоціації релігійної свободи; Олег Турій, проректор із наукової роботи УКУ, завідувач кафедри Церковної історії.

 

Ще одним приводом для дискусії на симпозіумі стануть дві нові книги видавництва УКУ, які з’являться друком наприкінці червня і вперше публічно презентуватимуться під час симпозіуму.

 

Книга Дж. Вайґеля «Кінець і початок: Папа Іван Павло ІІ – перемога свободи, останні роки та спадщина» стане своєрідним продовженням і доповненням бестселера «Свідок надії», український переклад якого майже тритисячним накладом було реалізовано в УКУ в рамках святкувань 10-ої річниці паломництва блаженного Папи Івана Павла ІІ в Україну.

 

Віктор Єленський у своїй праці «Велике повернення: релігія у глобальній політиці та міжнародних відносинах кінця ХІХ – початку ХХ століття», аналізує бурхливе відродження релігії в сучасному світі, її потужне вторгнення у сферу великої політики та міжнародних відносин, роль у глобальних трансформаціях та процесах регіональних змін.

 

Початок симпозіуму о 16:00

Місце проведення: конференц-зал філософсько-богословського факлультету УКУ (вул.Хуторівка, 35а)

 

Джерело: www.philosophy.ucu.edu.ua