Симпозіум «Виплинь на глибінь, Львівська Церкво»
  • Суб, 22/10/2016 - 12:14

25-літтю відновлення структур РКЦ в Україні та 20-літтю відновлення діяльності Львівської Вищої Духовної Семінарії був присвячений симпозіум «Виплинь на глибінь, Львівська Церкво», який 21 жовтня, в день спомину бл. Якова Стрепи – покровителя Львівської Архідієцезії відбувся в Теологічному Інституті ім. св. Йосифа Більчевського у Брюховичах. Присутні привітали Архієпископа Мечислава Мокшицького, котрий вісім років тому очолив Львівську Архідієцезію.

Вступне слово виголосив директор Теологічного Інституту ім. св. Йосифа Більчевського о. д-р Яцек Уліаш.

О. проф. д-р габ. Станіслав Набиванєц з Жешувського університету присвятив свій виступ структурі місії та людям Львівської Архідієцезії.

Канцлер Митрополичої Курії о. мгр ліц. Владислав Гримський мовив про відродження Львівської Архідієцезії в 1991-20016 роках.

Єпископ-сеньйор Мар’ян Бучек поділився спогадами, як за складних обставин після 1991 року була повернення життєдіяльність Львівської Вищої Духовної Семінарії.

Про дипломатичні відносини між Святим Престолом та Україною розповів Ректор Вищої Духовної Семінарії Кам’янець-Подільської дієцезії о. д-р Олександр Язловецький.

Своїми думками і міркуваннями з приводу ювілею 25-ліття відновлення структур РКЦ в Україні та її майбутнього поділився о. проф. д-р габ. Станіслав Ц. Напюрковський OFM Conv. з Люблінського Католицького Університету.

Після завершення симпозіуму Єпископ-сеньйор Мар’ян Бучек відправив в академічній каплиці Святу Месу і виголосив проповідь.