Сім’я – це місце життя і щастя кожного з її членів
  • Срд, 01/10/2014 - 23:57

У неділю 28 вересня 2014 р., в Марсельській архидієцезії у Франції відзначалось Свято сім’ї. У послання з цієї нагоди Архиєпископ Джордж Понтьє наголосив, що сім’я – це місце життя і щастя кожного з її членів.

"Це місце, де започатковується життєвий досвід кожної людини, – вказав він. – Родина – це невід’ємний компонет людського життя, який дарує тепло і життєвий досвід, довіру і любов, тут закладаються основи солідарності і передається євангельська благовість. Пережити радість жити один для одного, підтримувати один одного, відчувати взаємопошану та взаємну відповідальність і разом долати труднощі, вміти прощати й бути вірними в любові. Потрібно приймати також і болісні сторінки родинного життя, до яких треба виявити лагідність, милосердя, братерську підтримку. Всі покликані жити родинним життям у світлі Євангелія і черпати з Божого слова силу виявляти співчуття і підтримку тим, хтто цього найбільше потребує".

Архидієцезальне Свято сім’ї в Марселі включало богослуження, свідчення, дебати, виставки та завершилось конференцією "Сім’я – місце милосердя".