Сім’я в Африці: сьогодні і завтра у світлі Євангелія
  • Пон, 25/07/2016 - 18:47

«Сім’я в Африці: сьогодні і завтра у світлі Євангелія» – такою була тема 17-го пленарного засідання SECAM – Симпозіуму Єпископських Конференцій Африки і Мадагаскару, що проходила в Луанді, столиці Анголи від 18 до 25 липня 2016 року.

Вперше від свого заснування в 1969 році ця Асамблея відбулась в Анголі. В ній брали участь кардинали, єпископи, регіональні та національні секретарі Єпископських Конференцій Африки. Під час засідань, дискусій, круглих столів обговорено цілий ряд важливих питань, пов’язаних із дійсністю та майбутнім африканських сімей у світлі двох Синодів про сім’ю та Апостольського Напоумлення Папи Франциска Amoris laetitia- «Радість любові». Мова йшла про виклики, з якими сьогодні зустрічається родина в Африці, про євангелізацію сімей, про те, як вплив нових мас-медіа та нових ідеологій змінює родинне життя на африканському континенті. На закінчення пленарної Асамблеї учасники звернулись із Посланням до Божого люду та чоловіків і жінок доброї волі, в якому наголошують на важливості сім’ї, на красі подружнього життя, представляють пастирські проблеми та подають рішення та напрямні, які найбільше відповідають проблемам африканських сімей, що є основою суспільств.

Єпископи закликають християнські сім’ї Африки завжди бути місцями людського та духовного дозрівання. Бути спільнотами життя, молитви, любові та творцями перетворення суспільства.

«Майбутнє сім'ї є в центрі нашої місії, – читаємо в Посланні учасників Асамблеї Симпозіуму Єпископських Конференцій Африки і Мадагаскару. –Сім'я є й залишається колискою життя, зростання і самореалізації. Сім'я – це дар милосердної любові Бога. Вона є гарантом майбутнього наших суспільств, якщо ми сповнені рішучості оберігати її та захищати від усього, що загрожує її цілісності. Африканський християнські родини не бійтеся поставити Христа в центрі вашого життя і довіряти Йому! Нехай живе сім’я!»