«Сім’я в сучасній Європі» – міжнародна конференція в Кракові
  • Втр, 17/09/2013 - 15:37

13-14 вересня 2013 року в Кракові проходила тринадцята з черги Міжнародна конференція «Роль Католицької Церкви в процесі європейської інтеграції». Темою цьогорічної зустрічі, організованої Папським університетом імені Івана Павла ІІ з Кракова, Радою Єпископських Конференцій Європейського Союзу, Фондом імені Аденауера в Польщі та іншими партнерськими організаціями, була «Сім’я в сучасній Європі».

У зустрічі, серед інших, брали участь Архиєпископ Вінченцо Палья, Президент Папської Ради в справах сім’ї, Апостольський Нунцій в Польщі, архиєпископ Челестіно Мільйоре, представники Європарламенту, польських та закордонних політиків й церковних діячів.

Ці зустрічі були започатковані 2001 року та мають на меті поширювати різнобічне бачення теми європейської єдності та вказати на роль католицької Церкви в цих процесах. Щороку її учасниками стають видатні представники різних середовищ, зокрема, які не лише виголошують доповіді, але й беруть активну участь в дискусіях. Попередніми роками учасниками конференції, серед інших, були кардинали Тарчізіо Бертоне, Анджело Содано, Вальтер Каспер, Джованні Лайоло, Петер Ердьо, представники Ради Єпископських Конференцій Європи, різних європейських єпископатів, серед яких і кардинал Мар’ян Яворський, вислужений Львівський архиєпископ латинського обряду. Серед обговорюваних протягом десятиріччя тем – «Вклад християн в об’єднання Європи», «Християнська відповідальність перед обличчям кризи», «Етичний вимір політики», «Християнське бачення майбутнього Європи».

На фото: Президент Папської Ради у справах сім’їархиєпископ Вінченцо Палья виступає у Кракові

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va