Сім’ї будуть присвячені два Синоди єпископів
  • Срд, 16/10/2013 - 12:35

14 жовтня 2013 року, призначений Папою Франциском спеціальним секретарем Синоду єпископів, архиєпископ Бруно Форте заявив, що оскільки тема сім'ї є досить делікатною і важливою, Синод займеться нею на двох своїх сесіях: на надзвичайній – наступного року і черговій – роком пізніше. Лише однієї сесії буде недостатньо, щоб розглянути всі питання, що стосуються душпастирської опіки сім'ї. Тому на першому, Надзвичайному Синоді єпископів у жовтні 2014 р., Папа і єпископи поділяться своїм досвідом і розкажуть про ситуацію сім'ї у своїх країнах. А рік потому, на Черговому Синоді, настане час для висновків і пропозицій.

Архиєпископ Форте підкреслив, що, говорячи про сім'ю, не слід говорити лише про її проблеми. Навпаки, мова насамперед піде про позитивні моменти: проголошення Євангелія сім'ї, про допомогу сім'ям, щоб вони змогли цілком реалізувати задум Бога щодо них.

Однак буде піднята і тема так званих «хворих» сімей. Сам архиєпископ Форте на останньому Синоді єпископів, присвяченому новій євангелізації, звернув увагу побратимів на ситуацію дітей, що живуть у несакраментальних шлюбних союзах, що вливає на їх виховання у вірі та участі в Таїнствах. Але одностатевими союзами Синод займатися не буде, оскільки Церква не вважає такі союзи сім'єю.

За матеріалами http://sibcatholic.ru