Син прем'єр-міністра Польщі Беати Шидло стане священиком
  • Птн, 19/05/2017 - 13:40

Тимотеуш Шидло, 25-річний син прем'єр-міністра Польщі Беати Шидло, готується стати католицьким священиком.

Священичі свячення відбудуться в суботу, 27 травня. Свою першу Службу Божу неопресвітер планує відслужити в рідному селі Пшечешині. Вся спільнота із 1150 осіб готується прийняти в ній участь. Тимек - так його називають близькі та друзі - отримає відповідні подарунки від дирекції школи, пожежників і парафії. Свій подарунок, звичайно, підготувала і мама, пані прем'єр-міністр.

Ще минулого року під час рукоположення сина в диякони вона сказала журналістам, що пишається ним.

О. Тимотеуш до кінця червня буде служити в парафії святого Андрія Апостола в Осеках. Заступник старости Марек Ясінські каже, що сина прем'єра там всі знають і поважають, бо багато що вказує на те, що він буде дуже хорошим священиком.

Сім'я прем'єр-міністра Польщі дуже релігійна. Перш ніж Беата Шидло стала главою уряду, жителі Пшечешіна бачили її щонеділі в костелі Ченстоховської Божої Матері. І разом з сином. Тимофій з дитинства прислуговував міністрантом під час Меси. Він брав участь в парафіяльному житті, навіть коли поїхав до Кракова.

Ніхто не здивувався тому, що Тимек вступив до семінарії Краківської архиєпархії. На четвертому році навчання кардинал Станіслав Дзівіш поклав на нього послух допомагати священику під час Святого Причастя, інформує sib-catholic.ru.