Синод. 14-те загальне зібрання: чернетка Кінцевого документа
  • Втр, 22/10/2019 - 10:41

Синодальна асамблея на тему: «Амазонія: нові шляхи для Церкви та цілісної екології» виходить на завершальний етап. Під час чотирнадцятого загального зібрання, що проходило вранці, 21 жовтня 2019 р., в присутності Папи Франциска, за участі 184 Отців Синоду, відбулося представлення чернетки Кінцевого документа.

Чернетку представив Головний доповідач кардинал Клаудіо Гуммес, вислужений Архиєпископ Сан-Паоло та Президент Панамазонської Церковної Мережі. Текст, до якого увійшли плоди доповідей, що прозвучали під час попередніх засідань, які відбувалися протягом перших двох тижнів, передано учасникам Синоду, які під час праць у робочих групах приготують колективні зауваження.

Подальші праці синодальної асамблеї

У середу та четвер Головний доповідач та Спеціальні секретарі разом з експертами трудитимуться над тим, аби внести ці зауваги до документа, остаточне редагування якого зробить спеціальна Редакційна комісія. В п’ятницю після обіду відбудеться 15-те загальне зібрання, під час якого проект Кінцевого документа буде зачитано в залі засідань Синоду. Врешті, на 16-му загальному зібранні в суботу, відбудеться голосування щодо кожного параграфа документа.