Синод Єпископів УГКЦ 2016 року Рік Божого милосердя Глава УГКЦ зустрівся із представниками Католицької служби допомоги
  • Пон, 19/09/2016 - 18:59

19 вересня Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у Києві зустрівся із представниками Catholic Relief Services (CRS) – Католицької служби допомоги, яка є офіційною міжнародною гуманітарною католицькою установою в Сполучених Штатах Америки. Глава Церкви розповів їм про сучасну суспільно-політичну ситуацію в Україні. «Це найбільша гуманітарна криза в Європі з часів Другої світової війни... В Україні - не громадянська війна, а агресія, від якої потерпають мирні жителів», - наголосив він. Блаженніший Святослав висловив глибоку вдячність за велику фінансову підтримку тих питань, які пов’язані з вирішенням гуманітарної кризи в Україні.

Додамо, Католицька служба допомоги є аналогом БФ «Карітас» у США, який заснувала Американська Єпископська Конференція. Ця організація надає фінансову підтримку і виступає як партнер, через який Уряд США передає гуманітарну допомогу. За словами о. Андрія Нагірняка,  керівника Відділу соціальних питань Патріаршої курії УГКЦ, віце-президента МБФ «Карітас України», Католицька служба допомоги є одним із найбільших жертводавців, бо її допомога перевищує 10 мільйонів американських доларів. «Цей візит є моніторинговим, його учасники хочуть подивитися, як здійснюються проекти, підтримувані Католицькою службою в Європі», - прокоментував о. Андрій.

У перші дні перебування в Україні делегація Католицької служби допомоги відвідала Київ, а вже завтра її представники зустрінуться із владикою Василем (Тучапцем), єпископом Харківського екзархату УГКЦ, і представниками БФ «Карітас» в Харкові.