"Спасіння, на яке чекаємо, про яке мріємо, знайдемо в особі нашого єдиного Спасителя Ісуса Христа. Інших не буде», – Глава УГКЦ
  • Пон, 18/02/2019 - 09:20

Багато людей, коли думають сьогодні, кого обрати в Президенти, підсвідомо шукають собі месію, шукають людину, яка має якусь чарівну паличку, що вирішить усі проблеми…

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у монастирі Святого Антонія Печерського УГКЦ в Обухові.

Сьогодні Христова Церква святкує одне з найбільших 12 свят у літургійному році – Стрітення Господнє.

Сьогоднішнім святом завершується євангельська розповідь про народження Ісуса Христа. До єрусалимського храму Пречиста Діва Марія принесла на руках 40-денного нашого Спасителя.

Також цього дня Христова Церква символічно святкує день богопосвячених осіб. Адже гідно з Божим Законом, на згадку про спасіння усіх первістків під час виходу Ізраїлю з Єгипту, кожен первісток був богопосвяченою особою. Для того щоб батьки могли втішатися присутністю дитини, яка є Божою власністю, цього дня вони повинні були принести Богові жертву на 40-й день після народження цієї дитини.

За словами Блаженнішого Святослав, нинішнє свято ми по-особливому будемо переживати, якщо хочемо замислитися, а що сьогодні чекає наш народ.

«Перед нами тяжкий рік, – сказав Глава УГКЦ. – Багато людей очікує спасіння. Кажуть: чи я ще доживу, щоб побачити справжню вільну незалежну непереможну Україну. Чи я доживу, щоб побачити щастя, повноту життя, радість в очах моїх дітей? Чи я побачу, що закінчиться війна і перемога прийде? Чи я побачу, що нарешті українці на рідній землі більше не будуть рабами, як колись ізраїльтяни в Єгипті? Чи я побачу спасіння?».

«Сьогодні на це глибоке фундаментальне питання сам Господь дає відповідь», – додав Предстоятель.

«Ви сьогодні триматимете в руках освячені свічки. Ми будемо їх освячувати як знак того, що наша надія є певна. Те спасіння вже сьогодні можна отримати в руки, як колись Симеон отримав у свої руки маленьке дитятко – сорокаденного Христа. Спасіння, на яке чекаємо, про яке мріємо, знайдемо в особі нашого єдиного Спасителя Ісуса Христа. Інших не буде», – наголосив духовний лідер українців.

«Нині кандидати виглядають наче вони магічні чарівники, які сповняють в один день усі надії – вибери мене і будеш спасенний!» – сказав Глава Церкви.

Але, наголошує Блаженніший Святослав, сьогодні Христос нам каже: не надійтеся на князів, на синів чоловічих, у них нема спасіння. Те спасіння ви можете отримати лише в Ісусі Христі.

«Бо джерело сили народу не походить ані від зброї, ані від ковбаси чи інших матеріальних достатків. Джерело сили лежить у площині духу. Джерело сили і перемоги приходить нам від нашого воплоченого присутнього між нами Спасителя Ісуса Христа, який є світлом для просвіти народів і для слави людей своїх», – підкреслив Предстоятель.

Насамкінець архиєрей традиційно освятив свічки, які люди принесли із собою.