Синод єпископів входить в останню фазу
  • Чтв, 22/10/2015 - 14:20

«Необхідність кращого приготування до подружжя і довготривалого супроводу родин у їх щоденності». Це деякі з пропозицій синодальних дискусій, які були висловлені на зустрічі з журналістами, у вівторок, 20 жовтня.

Завершились зустрічі в малих групах, які були присвячені дискусії щодо останньої частини робочого документу. Невдовзі будуть опубліковані підсумки їх роботи. З’являються також більш конкретні пропозиції, за які, перед прийняттям, мають проголосувати Синодальні Отці.

Підкреслюється клімат синодальності, що панує у залі, - доброї роботи та конфронтації навколо важких для родини питань. У цьому контексті йдеться, між іншим, про більшу опіку над освітою молоді, аби її єдиним вихователем не було телебачення, а також про виключені родини, які знаходяться на узбіччі Церкви.

Митрополит Барселони кардинал Люїс Мартінес Сістач пригадав, що єпископи мають бути милосердними пастирями і суддями, без віддалення від істини Євангелія. Важливою умовою будування щасливої і довготривалої родини, а тому і сильного суспільства, є добре розпізнання подружнього покликання. Підкреслено також, що поряд з подружжям, що переживає важкі ситуації і кризи мають бути священики, а ще краще – інші родини.

Африканський кардинал Уілфрід Нап`є підкреслив, що віряни просили його, аби він захищав на Синоді справжнє вчення Церкви про родину, аби вона залишилась її стовпом. Владика визнав, що в синодальній залі відчувається вплив певних ідеологій, як погляди небагатьох намагаються представити як загальні. «Це було видно і раніше, відчувається також і зараз. Деякі ідеологічні бачення намагаються представити як думки цілого Синоду», - підкреслив кардинал, пише Радіо Ватикану.