Синод про Амазонію: оприлюднено склад Після-синодальної Ради
  • Пон, 25/11/2019 - 10:53

До неї увійшли троє членів, призначених Папою Франциском, та 13 ієрархів, обраних синодальною асамблеєю. Вперше членами такого органу стали миряни та черниця.

У суботу, 23 листопада 2019 р., у Ватикані оприлюднено імена 16 членів, що увійшли до Після-синодальної Ради Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів, присвяченої Церкві в Амазонському регіоні, що відбувалася у Ватикані від 6 до 27 жовтня. Йдеться про орган, який створюється при Генеральному Секретаріаті Синоду Єпископів, завданням якого є впровадження в життя напрацювань Синоду й допомога Папі в приготуванні відповідних документів.

Тринадцять членів комісії були обрані абсолютною більшістю голосів під час 15-го загального зібрання Спеціальної Асамблеї Синоду, що відбувалося 25 жовтня. Йдеться про ієрархів, що представляють єпископати регіону (4 – з Бразилії, по двоє з Болівії, Колумбії та Перу, по одному з Антильських островів, Венесуели та Еквадору).

Інших трьох призначив Папа Франциск. Це черниця Лаура Вікунья Мансо, що душпастирює серед народу каріпуна в Бразилії, та двоє мирян: індіанська активістка й правозахисниця з Еквадору Патрісія Ґалінґа з народності кечуа та представник народу ашанінка Деліо Сітіконатці Камайтері з Перу. Слід зауважити, що досі богопосвячені особи та миряни ніколи не входили до складу після-синодальних рад.