Синод про Синодальність: розпочалася праця над Instrumentum Laboris для жовтневої Асамблеї
  • Срд, 12/04/2023 - 14:22

Експерти з усіх частин світу зібралися в Генеральному Секретаріаті Синоду, щоби підбити підсумки континентального етапу синодального процесу та розпочати роздуми, необхідні для початку праці над Робочим документом першої сесії вселенського етапу.

 

У середу, 12 квітня 2023 р., в осідку Генерального Секретаріату Синоду у Ватикані, розпочала свої праці експертна група, до складу якої ввійшли представники всіх континентів, які різним чином були причетними до синодального процесу, що від 2021 року триває в Католицькій Церкві. Нагадаємо, що в жовтні 2021 року було відкрито місцевий етап синодального процесу в рамках XVI Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів на тему «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь і місія». У лютому-березні 2023 року відбувався другий, континентальний етап, плодом якого стали сім кінцевих документів континентальних асамблей, які передані до Генерального Секретаріату.

Експертна група до 19 квітня зустрічатиметься для того, щоби підбити підсумки другого етапу та його напрацювань з метою започаткувати рефлексію, що в подальшому завершиться приготуванням Instrumentum Laboris, робочого документа для першої сесії XVI Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, яка відбуватиметься у Ватикані від 4 до 29 жовтня 2023 року.

В комюніке Генерального Секретаріату Синоду зазначається, що праці робочої групи передбачають широкий взаємообмін досвідом участі в семи континентальних асамблеях та ретельний аналіз їхніх кінцевих документів, «плоду спільного розпізнання Божого люду», з метою визначення точок напруження і пріоритетів, які потрібно поглибити під час жовтневої асамблеї. Праці відбуватимуться за зачиненими дверима, а по завершені передбачено пресконференцію.