Синод про синодальність у центрі уваги чергової зустрічі Ради Кардиналів
  • Срд, 22/09/2021 - 20:53

Не стільки поглибленням тієї чи іншої теми, але навчанням бути Церквою бачить майбутній Синод Єпископів Папа Франциск, про що він сказав членам Ради Кардиналів, які зустрілися в онлайн-режимі.

Прес-служба Святого Престолу повідомила про те, що 21 вересня 2021 року від 16:00 до 18:00 в он-лайн режимі відбувалося чергове засідання Ради Кардиналів, дорадчого органу, створеного Святішим Отцем на початку свого понтифікату, до якого увійшли кардинали, які представляють різні континенти, покликані допомагати в управлінні Церквою та проведенні реформ.

В зустрічі, сполучившись із «Дому святої Марти», брав участь також і Папа Франциск. Після короткого вступного слова координатора Ради кардинала Оскара Родріґеса Марадьяґи, Папа Франциск поділився деякими думками з огляду на початок праць наступного Синоду Єпископів, темою якого буде синодальність. Вже через кілька тижнів розпочнеться його дієцезальний етап.

У світлі двох своїх промов, визначених як центральні в його думках щодо майбутнього синоду, а саме, промови з нагоди 50-річчя Синоду, виголошеної 2015 року, та нещодавньої промови до Римської дієцезії, Святіший Отець пояснив, що у центрі синодальних роздумів повинно бути не поглиблення тієї чи іншої теми, але вчитися способу буття Церквою, що на кожному рівні позначене взаємним слуханням та пастирським підходом, особливо, перед обличчям спокус клерикалізму та закам’янілості. Доповіді кардиналів поглибили деякі аспекти, які вказують на необхідність синодального шляху на їхніх теренах, щоби перемогти поділи та часткові інтереси.

На завершення учасники обмінялися думками щодо наступної зустрічі, запланованої на грудень, вирішивши провести її, якщо дозволять обставини, за особистої присутності.