Синод про Синодальність: затверджено проект Робочого документа жовтневої асамблеї
  • Птн, 12/05/2023 - 13:29

Члени XV Звичайної Ради Генерального Секретаріату Синоду обговорили також моменти духовного приготування, що випереджуватимуть асамблею, та затвердили її методологію.

 

Генеральний Секретаріат Синоду поширив повідомлення про те, що 10-11 травня 2023 року Римі зібралися члени XV Звичайної Ради, щоб обговорити Instrumentum laboris – робочий документ, на основі якого працюватимуть учасники першої сесії XVI Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів, що відбуватиметься у Ватикані від 4 до 29 жовтня 2023 року.

Під час пленарного засідання та працюючи в мовних групах, учасники зустрічі переглянули, зредагували та затвердили Instrumentum laboris, оприлюднення якого планується на початку червня. Крім того, було затверджено методологію наступної асамблеї та відбувся обмін думками щодо екуменічного молитовного чування напередодні асамблеї, що відбудеться 30 вересня, та духовних вправ учасників асамблеї, що триватимуть від 1 до 3 жовтня.

Як зазначається у комюніке, зібрання відбулося в атмосфері великого братерства та була позначена також молитовними моментами та періодами для особистих роздумів.