Синод: свято молоді та обрання членів XV Звичайної Ради Синоду Єпископів
  • Суб, 27/10/2018 - 13:47

Передостанній день робочих засідань Синоду Єпископів у Ватикані був прикрашений святом, організованим молоддю. Обрано членів Ради Синоду

«Ми з Тобою та з усіма єпископами нашої Церкви, також і в хвилини труднощів», – написали представники молоді, що беруть участь в XV Звичайній Асамблеї Синоду Єпископів, у листі, адресованому Папі. У праці Синоду «ввірвалося» свято: під час другої частини 20-го загального зібрання, що відбулося 26 жовтня 2018 р. після обіду, молоді учасники Асамблеї організували святкову подію під назвою: «Дякуємо, Святіший Отче».

Цей вечір, позначений піснями різними мовами та великою радістю й ентузіазмом, був незвичним для Отців Синоду, які також піддалися його ритмові, взявши участь у флешмобі. Твір французького композитора Дебюссі на фортепіано виконав кардинал Лоренцо Балдіссері, Генеральний Секретар Синоду Єпископів. Папа Франциск не приховував свого зворушення, а уділяючи благословення, наголосив, що робить це дійсно зі щирого серця.

Лист молодих учасників Синоду до Папи

Представники молоді, що беруть участь в працях Синоду, вручили Святішому Отцеві листа, текст якого розбиває всі бар’єри та умовності, починаючи від того, що автори звертаються до Папи на «ти», як свідчення взаємного зближення, що утвердилося протягом цих чотирьох тижнів праці у Ватикані. Це, за їхніми словами, був час, коли вони «спільно творили історію». І за це вони складають йому свою вдячність.

«Нові ідеї потребують простору, і ти дав нам його. Сучасний світ, який представляє для нас, молодих, нечувані можливості разом з багатьма стражданнями, потребує нових відповідей і нових енергій любові. Він потребує віднайти надію на життя щастям, яке більше відчувається у тому, щоб давати, ніж отримувати, спільно трудячись задля кращого світу», – пишуть молоді учасники Синоду, просячи Папу й далі прямувати вперед розпочатим шляхом, запевняючи його у своїх молитвах, поділяючи його мрію про Церкву, що виходить назовні та є «польовим госпіталем».

Члени Звичайної Ради Синоду

Під час першої частини засідання відбулося голосування для обрання членів XV Звичайної Ради Синоду Єпископів. Синодальні Отці обрали шістнадцять ієрархів, між якими одного з-поміж Глав Східних Католицьких Церков, двох представників Північної Америки, по троє від Латинської Америки, Європи та Африки й одного від Океанії. До Ради увійде також очільник однієї з ватиканських дикастерій, відповідно до теми наступного Синоду, та четверо членів, призначених Святішим Отцем. Імена будуть оприлюднені після того, як відбудуться згадані призначення. Ця Рада допомагатиме в приготуванні наступної Звичайної Асамблеї Синоду Єпископів.