Синод в Англії та Уельсі: слід оновити місійного духа
  • Пон, 22/08/2022 - 12:02

«Розділяємо з вами спільне прагнення, щоб Церква була в центрі нашого світу, випромінюючи на всіх любов та милосердя Ісуса Христа», - написали єпископи Англії та Уельсу в підсумку до єпархіальних звітів першого етапу синодального процесу про синодальність. Вони вказали, що необхідно оживити місійного духа.

«Щоб зібрати добрий урожай, ми усвідомлюємо, що маємо обов’язок охороняти людське життя і права людини, відкрити наново центральну цінність подружжя і сімейного життя, відкинути несправедливість і стати перед загрозою кліматичної загрози», - пишуть єрархи. Одним із важливих та непростих завдань буде спроба залучити 90 відсотків осіб, які беруть участь в недільній літургії, але не взяли участь в синодальному процесі.

У всіх відповідях видно турботу про відновлення місійної динаміки Церкви на локальному рівні: необхідний «синодальний етос, щоб покращити прозорість і співпрацю у прийнятті рішень, слухаючи зокрема осіб, голос яких не був раніше врахований».

Ще одним пунктом, над яким роздумують єпископи, є формація. За їх словами, чим більше ми сформовані в любові Христа, тим більше ми здатні нести любов Христа іншим.