Сирійські бойовики осквернили древній християнський храм
  • Пон, 11/02/2013 - 15:40

Храм Святого Марона, сирійського відлюдника IV століття - покровителя Маронітської східної католицької церкви, - розташований на північ від Алеппо, піддався нападу озброєних екстремістів.

 

Увірвавшись туди, бойовики пошкодили внутрішнє оздоблення храму, розбили вітражі, осквернили вівтар. Була зруйнована статуя святого Марона і вкрадене церковне начиння, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на інформаційну службу "Аль-Ватан".

 

Напад на храм має явно провокаційний характер і скоєний в часі візиту в Дамаск маронітського патріарха Бешара Раї. Предстоятель Маронітської церкви був присутній в неділю на інтронізації патріарха Великої Антіохії й усього Сходу Івана Х (Язиджі), яка відбулася в православному катедральному соборі Дамаска. У церемонії взяв участь також голова католицької Мелькітскьої церкви патріарх Григорій III Лахам.

 

Духовні лідери християнського Сходу здійснили спільне молитовне служіння в інтенції "припинення кровопролиття і панування миру та злагоди на сирійській землі". Вони виступили проти іноземного втручання у справи Сирії і висловили надію на успіх національного діалогу.

 

Візиту патріарха Бешари регіональні ЗМІ надають "історичного значення". Це перша поїздка глави Маронітської церкви в Дамаск за останні 70 років, яка, на думку газети "Аль-Ахбар", свідчить "про єднання християн Сирії та Лівану перед спільними загрозами". Більшість сирійських християн належить до Антіохійської православної церкви, чисельність маронітської громади складає приблизно 60 тисяч осіб.

 

За матеріалами www.newsru.com