Сирія: Церква пам'ятає про викрадених
  • Чтв, 30/01/2014 - 17:12

Минуло шість місяців з моменту викрадання в Сирії італійського місіонера о. Паоло Даль’Оліо, який був викрадений 29 липня минулого року в місті Ар-Ракка, контрольованому крайнім угрупуванням під назвою Ісламська держава Іраку і Леванту.

З цього часу не має про нього жодної достовірної інформації. У намірі захопленого єзуїта у багатьох місцях на Близькому Сході відбуваються спеціальні молитви. Водночас згадується невідома доля багатьох інших осіб, що зникли в сирійській війні.

За словами апостольського нунція в Сирії, архієпископа Маріо Зенарі, незабаром мине рік від викрадання поблизу Алеппо двох інших священиків: вірмено-католика і греко-православного, а за три місяці схожа річниця стосуватиметься двох православних митрополитів. Ватиканський дипломат зазначає, що в Сирії в руках викрадачів залишаються сотні осіб, хоча число викрадень сягає тисяч.

«Існує певний тип викрадення, назвімо його кримінальним: є багато людей, які викрадаються для викупу, і це, на жаль, діється в різних селах і містах щоденно, - сказав для Радіо Ватикану архієпископ Зенарі.  Другий тип викрадення має політичний характер: викрадення важливих осіб здійснюється для можливого обміну. І, врешті, є люди, які зникли і навіть невідомо причини зникнення. Саме викрадення людей Церкви має такий характер. Молімося, щоб милосердний Господь доторкнувся всіх тих сердець, бо ми знаємо, як багато страждання спричиняє факт, що сім'ї нічого не знають про долю своїх близьких, які зникли дні, тижні, місяці тому... Викрадення це одна з бід, які викликала ця війна. Потрібно, щоб всі захоплені особи і їхні сім'ї відчули нашу молитовну підтримку».

Джерело: www.catholic-media.org