Сирія: ісламісти зруйнували 91 церкву
  • Птн, 20/06/2014 - 19:57

Під час Святого Синоду Мельхітської греко-католицької церкви  Патріарх Григорій ІІІ Лахам сказав: «Ісламісти зруйнували 91 католицьку церкву в Сирії, 37 з яких – східного обряду». 

Голова Мельхітської Церкви в один голос із Святим Престолом заявив, що: «Ливан перебуває у кризі, крісло президента пустує Ірак може навідатися, щоб нищити та проливати кров. Ми надіємося, що Єгипет із новим президентом скоро відновить свою стабільність та безпеку».

«Що ми можемо сказати про Сирію, яка вже четвертий рік поспіль перебуває у крові? Який є вихід у цілої нації та країни, де люди й будівлі зруйновані?», запитує патріарх. «Не дозвольмо забути собі про страждання наших братів  та сестер у Святій Землі та в ізраїльсько-палестинському конфлікті, який призвів до кризи цілого регіону. Ми вдячні Папі Франциску за його візит, звернення й заклики до миру в нашому краї і у кожній з наших країн».

Також він додав: «Сьогодні наша найбільша пастирська турбота й відповідальність полягає у тому, щоб далі знаходитися тут й бути сіллю та закваскою цієї землі, мешкати там, де Господь нас поставив, не зважаючи на кризи, війни, зростання фундаменталізму й неприйняття інших. І до кожного з наших дітей, ми кажемо: «Не тікай! Зажди! Терпіння! Ви маленьке стадо, але маєте велике завдання».