Сирія: надалі невідома доля двох викрадених єзуїтів
  • Птн, 09/08/2013 - 14:28

Надалі залишаються невідомими доля і місцеперебування двох місіонерів-єзуїтів, викрадених у Сирії. Отця Паоло Даль'Ольо, швидше за все, викрали бойовики, пов’язані із Аль-Каїдою. З отцем Франсом ван дер Лютом немає жодного контакту.

Отець Франс працював у Сирії майже 50 років. Незважаючи на воєнні дії, вирішив залишитися у Хомсі, щоб допомагати місцевому населенню. Ще з 80-их років місіонер з Голландії провадить там осередок, в якому навчали сільськогосподарської справи і проводили реколекції. Нещодавно центр прихистив групу із 40 молодих біженців з навколишніх сіл. Після спалаху війни місіонер перебрався до осідку єзуїтів в Хомс. Вважається, що на даний час в руїнах старого міста проживає близько 400 тисяч осіб.

Ще в часі першого наступу в 2012 році о. Франс зник на кілька тижнів. Однак завдяки добрим довголітнім стосункам з місцевими імамами, йому вдалося вийти із полону неушкодженим. Настоятель викрадених єзуїтів надіється, що так буде і цього разу, хоча стверджує, що цього разу ситуація набагато більш хвилююча.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va