Сирія: Патріарх Григорій III впевнений, що постачання озброєння в Сирію «набагато небезпечніше», ніж хімічна зброя
  • Чтв, 05/09/2013 - 22:17

Патріарх мелькітської (греко-католицької) Церкви, до якої належить значне число сирійських християн, різко засудив країни, які постачають озброєння до Сирії. Григорій III Лахам переконаний, що ці поставкия «набагато небезпечніші» ніж хімічна зброя, посилаючись на застосування якої США готуються завдати удару по Сирії.

Беззастережно засудивши застосування хімічної зброї, патріарх Григорій підкреслив, що військова підтримка ззовні - у тому числі розвідувальна діяльність - є головною загрозою миру в Сирії.

У заяві, переданій міжнародному благодійному фонду «Допомога Церкві в потребі», мелькитський патріарх зазначив, що однією з головних причин загибелі сотень і тисяч сирійців є поставки зброї з-за кордону. Григорій III, який займає в даний час пост президента Асамблеї католицьких єпископів Сирії, нагадав, що приплив озброєнь із зарубіжних країн в його країну з 2011 року лише сприяв ескалації конфлікту.

«За останні два з половиною роки країни Сходу і Заходу не припинили направляти до Сирії зброю, гроші, військових фахівців, агентів секретних служб і озброєні банди салафітських фундаменталістів, - пише у своїй заяві патріарх Григорій. - Все це обрушилося на Сирію як справжнісінький потоп - більш небезпечний і руйнівний навіть ніж хімічна зброя».

Глава мелькітської Церкви нагадав, що застосування «звичайних озброєнь» призвело до загибелі 100 000 сирійців і вимушеної втечі десятків тисяч осіб.

Декількома днями раніш , в бесіді з представниками фонду «Допомога Церкві в потребі» Григорій Лахам скептично поставився до заяв США, що режим Башара Асада застосував 21 серпня хімічну зброю під Дамаском. «Хто знає, хто стоїть за цією хімічною атакою?» - Риторично запитав мелькітський патріарх.

За матеріалами: www.blagovest-info.ru