Сирійський католицький Патріярх: Папа допускається неточності; те що відбувається з нами – це терор радикального ісламу
  • Птн, 29/07/2016 - 16:34

Після вбивства ісламськими терористами католицького священика у Франції Папа Франциск сказав: «Не боїмося сказати істину – світ у війні бо втратив мир. Коли говорю про війну, говорю серйозно, але не про війну релігій, ні. Йдеться про війну за інтереси, гроші, природні ресурси і панування над народами!».

Але із словами Святішого Отця не погоджується Антіохійський сирійський католицький Патріярх Ігнатій Юсуф ІІІ (Юнан). Про це повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

«Мусимо уникати політкоректну мову. Мусимо сказати що йдеться про тероризм радикального ісламу. Це – факт. Ті що вчинили терористичну атаку в Даккі в Бангладеші не були ні бідними, ні неосвіченими. Вони були з багатих сімей і мали дуже добру освіту. Не можемо говорити про дезорієнтованих людей з узбіччя суспільства», - сказав Патріярх Ігнатій Юсуф ІІІ.

У розмові для італійського Radio Uno Антіохійський Патріярх сирійців-католиків заявив: «Я з належною повагою ставлюся до Святішого Отця, але те що він говорить не є точним. Завжди були багаті люди. А те що ми переживаємо – це ненависть однієї релігії» - сказав Патріярх. Його Блаженство Ігнатій Юсуф ІІІ також зазначив, що в часі коли народи Близького Сходу кожного дня страждають від ісламського тероризму, коли ісламісти вбивають священиків і єпископів, західний світ холоднокровно роздумує і висуває різноманітні теорії.